Wat heeft een ezel met kiezen te maken?

De manier waarop mensen een keuze maken heeft te maken met het gedrag van een ezel. Er zijn namelijk maar 2 manieren om een ezel in beweging te krijgen:

Wat heeft een ezel met kiezen te maken?

Er zijn namelijk maar 2 manieren om een ezel in beweging te krijgen: 1. Met een stok op zijn achterste slaan, zodat de pijn groot genoeg is om te gaan lopen. 2. Een wortel voor zijn neus houden, zodat hij gaat lopen en probeert om in die wortel te bijten.

Om je gedrag te veranderen heb je een reden nodig, want als je iets niet écht wil verandert er niks. Tenminste niet op de lange termijn. Het kan bv. zijn dat je besluit om een paar kilo af te vallen. Iedere keer als je bij iets eetbaars komt word je aan dit voornemen herinnert en maak je een keuze. Toch iets pakken (kort geluk) en daarna spijt hebben (lange pijn) of het lekkers nu weerstaan (korte pijn) en blij zijn met je bewuste keuze (lang geluk). Als het jou maar niet lukt om een keuze te maken, of een keuze vol te houden, denk dan eens aan een ezel: blijkbaar is de ‘stok’ nog niet pijnlijk genoeg of is de ‘wortel’ nog niet aantrekkelijk genoeg. Wanneer laat jij jouw keuze afhangen van de stok of van de wortel? Is jouw motivatie om te veranderen groot genoeg en krijg je het toch niet voor elkaar? Of is jouw pijn erg genoeg en weet je dat je nu toch echt iets moet veranderen en het lukt je niet op eigen houtje? Neem vrijblijvend contact met me op om te kijken of ik de juiste coach ben om jou te begeleiden op jouw pad.

Geplaatst op maandag 15 juni 2020.

Over Marie-Louise Magis Professional coach en E-coach

Dit bericht is geschreven door Marie-Louise Magis Professional coach en E-coach. Het bedrijf valt onder coaching uit Helmond. Trefwoorden van Marie-Louise Magis Professional coach en E-coach uit Aarle-Rixtel : e-coaching, teamcoaching, bedrijven coach, online coaching, coach bij burn-out, wandelen tijdens coachsessie, coaching met mindfulness, coaching met nlp, coach met act, coach met transactionele analyse.

Lees meer over Marie-Louise Magis Professional coach en E-coach.